hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    3600 ek gösterge hükümetin gündeminde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sendikalarla toplantılarını sürdürüyor. Düzenlemenin kimleri kapsayacağının ise Meclis’te şekillenmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan 3 bin 600 ek gösterge açıkladı. Taraflar iki defa bir araya geldi. Ancak henüz somut bir sonuç çıkmadı. 

    AK Parti, asgari ücrete gelen yüzde 50’lik zammın ardından gündemine 3 bin 600 ek göstergeyi aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olası senaryoları değerlendirip bunun bütçeye etkilerini inceliyor. Aynı zamanda sendikalarla da toplantılar gerçekleşiyor. O toplantılarda düzenlemenin çerçevesi netleştirilmeye çalışılıyor.

    Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi. Uygulamanın yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olarak belirlendi. Yürütülen çalışmanın daha geniş kapsamlı olması bekleniyor. Sendikalarla gerçekleşen 2. toplantıda teknik çalışmalar masaya geldi. Sendikalar düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsaması gerektiği görüşünde. 3600 ek gösterge mesaisinde 3. toplantı 10 Mayıs’ta olacak.

    3600 ek gösterge hayata geçirildiğinde memur emekli ikramiye ve emekli maaşlarında artış olacak. Yapılan çalışmalarda bu zamana kadar başta meslek grubu olarak öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri daha çok öne çıktı. Ancak daha kapsamlı bir çalışmanın olup olmayacağı merak ediliyor. Son durumun ise mecliste şekilleneceğine de dikkat çekiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow