hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ve Avrupa'da bankacılık krizi! Yeni haftada son durum ne? Uzman isim CNN TÜRK'te anlattı

    ABD ve Avrupa banka iflaslarının ardından alarmda. İflas eden ABD'li Signature Bank satılıyor. Fed ve 5 büyük merkez bankasından likidite adımı geldi. Peki banka krizinden sonra Fed'in faiz kararı ne olacak? Borsa bu hafta yükselir mi? Altının yönü ne olacak? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Filiz Eryılmaz, ekonomideki gelişmeleri CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İFLAS EDEN ABD'Lİ "SIGNATURE BANK" SATILIYOR

    ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflas eden Signature Bank'ın New York Community Bankası'nın yan kuruluşu tarafından satın alınmasına ilişkin anlaşma yapıldığını bildirdi.

     

    UBS, CREDIT SUISSE'İ SATIN ALIYOR

    İsviçre'nin en büyük bankası UBS, ABD'deki banka iflasları sonrası kriz yaşayan Credit Suisse'i satın alacak. Toplam alım bedelinin 3 milyar İsviçre frangını bulacağı belirtildi.

    ABD'Lİ 11 BANKADAN SİGORTA TALEBİ

    ABD'deki bankacılık krizi sonrası 11 orta ölçekli banka, tüm mevduatlarının 2 yıl boyunca sigortalanmasını istedi. Bunun bankalardan daha fazla mevduat çıkışına neden olmamak için gerekli olduğu savunuldu.

    MİLYARDER YATIRIMCI KRİZ İÇİN DEVREDE

    Milyarder yatırımcı Warren Buffett, ABD'de yaşanan bankacılık krizi nedeniyle Başkan Joe Biden'ın hükümetinden üst düzey yetkililerle görüşüyor. Buffett'ın ABD'de bölgesel bankacılık sektörüne yatırım ihtimali olduğu, ayrıca Buffett'ın son yaşanan çalkantı nedeniyle bazı tavsiyelerde bulunduğu ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 MERKEZ BANKASINDAN LİKİDİTE ADIMI

    ABD, Kanada, İngiltere, Japonya, Avrupa ve İsviçre merkez bankaları, dolar swap hattı operasyonlarının sıklığını artırma kararı aldı. Günlük operasyonların bugün başlayacağı belirtilen açıklamada, en az nisan ayı sonuna kadar devam edeceği aktarıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow