hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında bundan sonra ne olacak?

    Son dönemde altın fiyatlarındaki dalgalı seyir devam ediyor. Piyasaların gözü kulağı ise 25 Ocak'ta Amerikan Merkez Bankası Fed'in vereceği faiz kararında. Peki, karar altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Altına yatırım yapacaklar nelere dikkat etmeli? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altındaki dalgalanma hız kesmiyor. Piyasalar ise dört gözle Amerikan Merkez Bankası'nın vereceği kararı bekliyor. Peki, Fed'in kararı altın fiyatlarını nasıl etkiler? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "25 Ocak Fed faiz kararıyla birlikte hem altının ons fiyatında hem gram fiyatında aşağı ya da yukarı yönlü bir kırılma göreceğiz. Fed beklenenden önce bir faiz artırımı yapar ve ve bu söylemlerini devam ettirirse ons altının 1600 dolara kadar bile gerileme ihtimali var karşımızda. Ama bu gerileme kısa vadeli olabilir. Çünkü enflasyon dünyada yükselmeye devam ediyor. Enflasyonun olduğu her yerde altın gibi değerli madenler, değer artışlarını devam ettirir" dedi.

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in altına yatırım yapacaklara şu uyarılarda bulundu:

    "Özellikle altın yatırımcısının düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Kısa vadeli meydana gelen düşüşler altın borcu olan, düğün yapacak çiftlere de bir alım fırsatı sunduğunu söyleyebilirim."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow