hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arda Ayten kimdir, yarışmadan ne kadar kazandı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında milyonluk soruyu görmeye hak kazanan Arda Ayten yeni sezonun başlamasıyla birlikte bir kez daha programa çıktı. Geçen sezonun finalinde milyonluk soruya ulaşan genç yarışmacı yeni sezon ilk bölümde milyonluk soruyu cevapladı. Peki, Arda Ayten kimdir, Kim Milyoner Olmak İster’den ne kadar kazandı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arda Ayten, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında rekor kırdı. Dünya televizyonlarında benzer formatlarla yayınlanan bilgi yarışmasında daha önce büyük ödül verilse de Türkiye’de henüz 1 milyon TL sahibini bulamamıştı. Bu durumu değiştiren ve yarışmanın Türkiye’deki rekorunu kıran Arda Ayten 1 milyon TL’lik soruyu doğru yanıtlayarak “milyoner” oldu.

    1 MİLYONLUK SORU NEYDİ?

    Kenan İmirzalıoğlu’nun yeni sezonda sunuculuğunu üstlendiği yarışma programında finalde Ayten’e İstiklal Marşı ile ilgili bir soru soruldu. Soruda verilen 4 kelime içerisinden hangisinin İstiklal Marşı’nın on kıtasında toplamda daha az geçtiği soruldu. Toprak, kan, yurt ve vatan seçenekleri arasından bir değerlendirme yapan Arda Ayten birkaç kez İstiklal Marşı’nı saydıktan sonra “toprak” cevabında karar kıldı. Doğru cevabı vermesiyle birlikte 1 milyonun sahibi olan yarışmacı Türkiye’nin yeni milyoneri oldu.

    ARDA AYTEN KİMDİR?

    Arda Ayten, anı biriktirmeyi sevdiğini söyleyerek hayat hikayesini anlattığı yarışma programında üniversite sınavına bir hafta kala sıra arkadaşını kaybettiğini ifade etti. Pankreas kanseri nedeniyle kendisi için oldukça yakın olan arkadaşının vefat ettiğini söyleyen Arda, programda duygusal dakikalar yaşadı.
    Tıp fakültesinde eğitimini devam ettiren 19 yaşındaki Arda, yılda 150’ye yakın kitap okuduğunu belirtirken parası olduğu takdirde bu kitap sayısını da artıracağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genç yarışmacının sosyal medyada çok parası olduğu takdirde ne yapacağı sorusuna verdiği yanıt ise şöyle; Çok sayıda dil, edebiyat, müzik, bilimsel araştırma, felsefe ve ölene dek üniversitede okuma.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow