hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ne kadar zam olacak?

    Asgari ücrete zam pazarlığı aralık ayında başlayacak. Masada işçi, işveren ve hükümet var. Kim ne diyor ve ne talep ediyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücrette zam pazarlığına geri sayım başladı. Komisyonun aralığın ilk haftası toplanması bekleniyor. O pazarlığın sonunda netleşecek ama şimdiden bazı sinyaller de veriliyor.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bir televizyon kanalında “Halen 5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?” diye soruldu.

    Bakan Bilgin'de o soruya “İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız” yanıtını verdi ve “Hayali değil, gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım” ifadesini kullandı.

    Masanın diğer tarafları ise işçi ve işveren var. İşçiyi temsil eden TÜRKİŞ’ten “Asgari ücret görüşmeleri başlamadan asgari ücretle ilgili konuşulmasına karşıyız” mesajı gelirken, işveren ise özellikle dengeye dikkat çekiyor.

    TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. Ama dengeli bir asgari ücret olmalı.” vurgusu yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow