hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık gübre fiyatlarına formül arayışında

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son yıllarda gübre fiyatlarındaki artış çiftçileri zorluyor. Yükselen fiyatlarla mücadele için de Bakanlık formül arayışında. Peki, hangi formüller konuşuluyor? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemlerin en çok tartışılan konuları arasında gübre fiyatları geliyor. Yükselen gübre fiyatları çiftçileri zorlarken, sorunun çözümü için çalışma başlatıldı.

    Hürriyet gazetesinin haberine göre,; iktidar partisi kurmaylarıyla Tarım Bakanlığı’nın yaptığı çalışma ile üreticinin aldığı gübrenin bedelini hasattan sonra ödemesine ilişkin formül araştırılıyor. Çiftçi temsilcilerinin Meclis'e yaptığı art arda ziyaretlerden sonra, sorunun çözümü için çalışma başlatıldı. Üreticilerin kış ekimlerinde yeterli gübre kullanmadığı, hasadın düşük olmaması için ilkbahar ekiminin kurtarılmaya çalışıldığı belirtildi. Girdi maliyetlerinin azaltılması, üreticiye ödeme kolaylığı getirilmesi konularında da çalışmaların sürdüğü ve bunun yakın zamanda duyurulacağı belirtildi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz da "Son dönemlerde gübre başta olmak üzere girdi fiyatlarındaki artışın elbette farkındayız. Bu konuda da Tarım Bakanlığımız, hükümetimiz çalışmalar yapıyor. Her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow