hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BM: Dünya en büyük ekonomik buhranı yaşayabilir | Video

    Birleşmiş Milletler, koronavirüs nedeniyle 2020 yılında yüzde 5.2 daralma beklendiğini açıkladı. BM Genel Sekreter Yardımcısı Seth, Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır'ın kritik bir yılda başkanlık edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya ekonomisi, 2020 yılında yüzde 5.2 daralacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, bu oranın Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en büyük ekonomik daralma olacağını açıkladı. Bu süreçte Genel Kurul Başkanlığı'na seçilen Volkan Bozkır'ın, kritik bir dönemde başkanlık yapacağını söyledi.

    Genel Sekreter Yardımcısı, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi'nin yaptığı son tahminleri paylaştı. Yaşanacak daralmanın, 2008-2009 küresel finansal krizinden çok daha kötü olduğunu söyledi.

    O rapora göre 2020 yılında 35 ile 60 milyon arasında insanın aşırı yoksullukla karşı karşıya kalacak. Durgunluktan en çok etkilenen kesimse, küçük işletmeler olacak. Bu yüzden kayıt dışı sektörlerde çalışan 1.6 milyar kişi, işsizlikle mücedele etmek zorunda kalabilecek.

    Yapılan tahminlere göre salgın nedeniyle dünyada 10 milyon çocuk daha yetersiz beslenme ile karşı karşıya kalacak. Bu sayının, geçen yıla göre 2 katına çıkarak 265 milyona yükselmesi bekleniyor. Koronavirüs nedeniyle en zor sınavlarından birini veren insanlık, 'Pandemi öncesi dünyaya mı, yoksa daha sürdürülebilir ve adil bir dünyaya mı dönüleceğine' vereceği kararlarla yön verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu süreçte, Türkiye'nin üstlendiği insani tutumu da takdir eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Seth, Türkiye'nin bu süreçte mültecileri sahiplenerek çok önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow