hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brexit ticareti nasıl etkiler?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İngiltere'de Brexit sonrası Türkiye ile ticari ilişkiler nasıl şekillenecek? Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox Ankara'da bu konuda önemli mesajlar verdi. ''Brexit Türkiye ile ilişkimiz için bir tehdit değil aksine bir fırsat'' diyen Fox, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile birlikte iş insanlarına seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brexit sonrası ticari ilişkiler nasıl şekillenecek? Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Birleşik Krallık Uluslar Arası Ticaret Bakanı Liam Fox bu süreç için bir araya geldi. İki bakan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğindeki Türkiye - Birleşik Krallık ticari ilişkilerinin geleceği toplantısında konuştu.

    Bakan Pekcan önce Brexit sürecinde anlaşmasız bir ayrılıkta Türkiye'nin nasıl etkileneceğine dikkat çekti. Atılacak adımları sıraladı.

    İngiliz Bakan ise ''Avrupa Birliği'nden ayrılan bir ülke olarak Türkiye bizim için daha önemli hale geldi" vurgusu yaptı.

    Fox, Birleşik Krallık İhracat Destek Fonu oluşturduklarını da ifade etti ve yapılacak yatırımlara 3,5 milyar Pound fon ayırdıklarını söyledi.

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ise bakanlara Serbest Ticaret Anlaşması çağrısı vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow