hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dijital Dönüşüm Ofisi'nden kripto varlık uyarısı

    Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, vatandaşları kripto varlık alım-satım işlemleri hakkında uyardı. Güvenli işlem yapılması için dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. O uyarının detaylarını Arda Erdoğan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto paralarla ilgili mevzuat çalışmaları sürüyor. Kripto varlıklara ilişkin çerçevenin belirlenmesi ve kripto varlık şirketlerinin çalışma esasları bu çalışma ile netleşecek. Çalışma devam ederken, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden dikkat çekici uyarılar geldi. Dijital Dönüşüm Ofisi'nin Twitter hesabından paylaşılan videoda, kripto varlık alım-satım platformlarının sayısının ve kullanıcılarının gün geçtikçe arttığı belirtildi. Bilinçli kullanıma dikkat çekildi. Doğru platformun tercih edilmesi ve güvenli işlem yapılması için derlenen detaylar paylaşıldı.

    Paylaşımda sıcak cüzdan ve soğuk cüzdan kavramları yer aldı. Sıcak cüzdan, internete bağlı olan ve kripto varlıkların saklanmaları için kullanıcıların herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadığı cüzdan tipi. Soğuk cüzdan ise sadece kripto varlık alışverişi esnasında internete bağlı olan, bilgisayardan bağımsız bir donanımda saklanan cüzdan tipi olduğu anlatıldı.

    Dijital Dönüşüm Ofisi, sıcak ve soğuk cüzdanların resmi standardı olmadığı için gerçek paraların güvenilir banka hesaplarında saklanması gerektiğini belirtti. Alım-satım platformlarının güvenilir olması gerektiğine dikkat çekildi. "Kripto varlık borsa skoru yüksek olan platformlar tercih edilmeli" ifadesi kullanıldı. Ayrıca kripto varlık şirketlerinin sürdürülebilirliklerini nasıl sağlayacaklarını içeren izahnamelerinin incelenmesi gerektiği vurgulandı. Son olarak kullanıcılar siber saldırılara karşı dikkatli olmaya davet edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow