hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgazda indirim talebi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, kış aylarında esnafın giderlerinin düşürülmesi amacıyla doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere esnafa özel enerji tarifesi talebinde bulundu. Konfederasyon başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımızın ayakta kalabilmesi için enerji kalemlerinde indirim yapılmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, soğuk kış günlerinde doğal gaz, elektrik, su ve akaryakıt gibi enerji kalemlerinde esnafa indirimli tarife uygulanmasını istedi.

    “Birçok esnaf ve sanatkarımız doğal gaz fiyatlarının pahalılığından dolayı dükkanında kalorifer yakamıyor" diyen Palandöken, "cadde ve sokakları hareketlendiren, temizleyen, aydınlatan esnafımızın ayakta kalabilmesi için doğalgaz, elektrik, su, akaryakıt gibi enerji kalemlerinde indirim yapılmalı" talebini dile getirdi.

    Palandöken yazılı açıklamasında, küçük esnaf ve sanatkarların düşük sermayelerle açtığı dükkanlarda kendi yağında kavrulmaya çalıştığını belirtti, bu dükkanların 4-5 kişilik bir ailenin gelir kapısı olduğunu hatırlattı. Sosyal güvenlik primleri, vergiler ve diğer giderlere dikkat çeken TESK Başkanı, esnafın her yıl ortalama sermayesi kadar ödeme yaptığını anlattı.

    Palandöken, "Özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde enerji kalemlerine yönelik müjdeli bir haber gelirse esnafımız rahat bir nefes alır” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle sanayi sitelerindeki esnafın talaş ve yanmış yağ yakarak ısınmaya çalıştığını söyleyen TESK Başkanı, bunun çevreye ve insan sağlığına verdiği zarara da dikkat çekerek, "Esnafımız bu tarz yöntemlerle ısınmaktan kurtarılmalı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow