hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Açıklanan enflasyon verileri piyasaları etkilemedi"

    Enflasyon açıklandı, yüzde 73,5 oldu. Peki, bu durumdan piyasalar nasıl etkilendi? Altın ve döviz piyasalarındaki son durum ne? CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Alper Öztürk, piyasa uzmanı Kaan Gözüm'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamları açıklandı. Gözler piyasalara çevrildi. Peki, açıklanan enflasyon rakamları piyasaları nasıl etkiledi? piyasa uzmanı Kaan Gözüm, "Enflasyon verisi TL kanadında herhangi bir etki yapmadı. Dünde 16,47'lerdeydi dolar, euro da 17,67 civarındaydı euro. Bugünde aynı kaldı açıkçası" dedi.

    "FED'İN AÇIKLAMALARI ALTIN FİYATLARINDA ETKİLİ OLUR"

    Amerika Birleşik Devletleri'nden gelecek tarım dışı istihdam verileri ile Fed açıklamalarının piyasalara etkisi ne olacak? Kaan Gözüm, "En önemli veri Amerika'dan gelecek açıklamalar ve Fed açıklamaları açıkçası etkili olacak. Bunun özellikle altının ons kanadında etkisi olmasını bekliyoruz. Veriler iyi gelirse onsun biraz daha aşağı gelmesini bekliyoruz. Hatta kuvvetli bir satım yiyebilecek ama eğer veriler kötü gelirse ons yukarı çıkar. Bu oluşursa TL bazında 1000 rakamlarını görebiliriz altında" diye konuştu.

    Uzmanlar piyasalardaki hareketliliğe karşı panik yapılmaması konusunda uyardı. Kaan Gözüm, "Panik yapmadan pozisyonu iyi takip etsinler. Gelecek hafta sanki biraz daha yukarı ivme olabilir. Satış pozisyonunda olanlar satabilir almak isteyenler de biraz daha bekleyebilir" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow