hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın ve döviz kurunda son durum ne? Yükseliş devam edecek mi?

    Altın fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Uzmanlar, son günlerde yükselme eğilimi gösteren döviz kuruna yönelik nasıl bir beklenti içinde? CNN TÜRK ekibinden Samet Güner, Kapalıçarşı'da Altın ve Döviz Piyasaları Uzmanı Kaan Gözüm'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın ve Döviz Piyasaları Uzmanı Kaan Gözüm'ün açıklamaları şöyle:

    Bence bu haftanın en önemli verisi perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz kararı olacak. Eğer faizle ilgili bir artma söz konusu olursa yükseliş bir miktar durabilir. Faiz kararı aynı kalırsa yükselişin biraz daha devam edebileceğini söyleyebiliriz. 16.40'ın önemli bir yer olduğunu söylüyorlar. Bu baraj aşılırsa dolardaki yükselişin biraz daha yukarıya gidebileceğini ifade ediyorlar. İnsanlar panik yapıp, çok ani kararlar verip 'Daha da yukarıya gidecek' dedikleri anda piyasanın dinamikleri, o psikoloji çok farklı. 'Buradan girmezsek altında ya da dolarda açıkta kalırız' diye düşünebilirsiniz. Ama mutlaka piyasa alım imkanı veriyor size. Onun için panik yapmasınlar, beklesinler. Gram altın 970-980 bandında. Belki elinde altın olanlar için satım fırsatı olabilir bu. Almak isteyenler için de biraz daha aşağıya gelme imkanı veriyor. Her şeyin sürekli artması gibi bir şey söz konusu değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Perşembe günü Merkez Bankası bir müdahalede bulunursa, olası bir gevşemede altın fiyatı da ona bağlı olarak geriye gelebilir. Ani gelişen haberlerle piyasayı izleyip gidiş trendinin çok yüksek olduğu yerlerde satım yapıp daha aşağıya geldiğinde de alım yaparlarsa kendileri için çok sağlıklı olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow