hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EFT ücreti ne kadar oldu? İşte güncel elektronik fon transferi ücreti…

    EFT ücreti ile ilgili BDDK’dan yeni bir düzenleme geldi. Merkez Bankası ve BDDK işbirliğinde yapılan yeni düzenleme ile birlikte EFT ücretleri için müşteriye yüklenen maliyet azaltıldı. Peki, EFT ücretleri ne kadar oldu ve 2020 yılında EFT kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 EFT ücreti ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası ve BDDK tarafından yapılan düzenleme kapsamında bankaların müşterilere yüklediği maliyet azaltıldı. Peki, yeni EFT ücretleri ne kadar oldu? İşte tablolar halinde yeni ve eski ücretler…

    Ticari müşterilerden alınabilecek ücret, masraf ve komisyonların sayısı 2 bin 400’den 51 adede, finansal tüketicilerde 20’den 16’ya indirildi.

    BDDK 2014 yılında da finansal tüketicilerden alınabilecek ücret ve komisyonları 20 ile sınırlandırmıştı. Öncesinde bir sınır yoktu.

    EFT ücretlerine hem ticari hem de finansal tüketiciler için üst sınır getirildi.

    EFT ücreti işlem tutarının bin TL’nin altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM’den yapılan işlemlerde 2 TL, şube ve diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak belirlendi.

    İşlem tutarı bin TL ile 50 bin TL arasında olan işlemlerde ise bu sınırlar sırasıyla 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havale ücretleri de her iki müşteri grubu için EFT ücretlerinin yarısına düşürüldü.

    2020 EFT ÜCRETLERİ

    EFT ücreti ne kadar oldu İşte güncel elektronik fon transferi ücreti…EFT ücreti ne kadar oldu İşte güncel elektronik fon transferi ücreti…

    Ticari kredilerde halen yüzde 2-6 aralığında belirlenen erken ödeme komisyonu yeni tebliğ ile kalan vadesi 2 yıla kadar olanlarda yüzde 1’e, vadesi 2 yıldan uzun olanlarda yüzde 2’ye düşürüldü.

    Ticari kredi kartlarında yüzde 3-4 seviyelerinde olan nakit avans komisyonu yüzde 1 ile sınırlandırıldı. Bu oran finansal tüketiciler için de en fazla yüzde 1 olarak belirlendi.

    Ticari kredi kartlarında üyelik ücretine herhangi bir sınır getirilmedi.

    Finansal tüketicilerde ise kayıp, çalıntı ve benzeri nedenlerle yılda iki adede kadar kart yenileme ücreti kaldırıldı. Bir yılda ikiden fazla kart yenileme durumunda ise sadece kart maliyeti alınacak.

    Kiralık kasa depozito bedeli finansal tüketiciler için kiralanan kasanın en fazla bir yıllık kira bedeli olarak belirlendi. Ticari müşteriler için ise herhangi bir sınır getirilmedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow