Ekonomi gündemi ağustosta yoğun
Ekonomi gündemi ağustosta da yoğun olacak. Ekonomide gözler, enflasyon, büyüme, ihracat ve işsizlik verilerinde olacak. Ayrıca Merkez Bankası, 13 Ağustos'ta yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayacak.
TÜİK TEMMUZ ENFLASYONUNU YARIN AÇIKLANACAK
Gözler ağustos ayında açıklanacak ekonomik verilerde. Ekonomi gündemi bu ay da yoğun olacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 3 Ağustos'ta temmuz ayı dış ticaret verilerini açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu, aynı gün temmuz enflasyonunu kamuoyuna duyuracak. Enflasyon haziranda aylık yüzde 0,99, yıllık ise yüzde 32,11 olarak açıklanmıştı.
YILIN 3. ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK
Gözlerin çevrildiği bir diğer önemli veri ise 13 Ağustos'ta açıklanacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın üçüncü enflasyon raporunu kamuoyuyla paylaşacak. Karahan, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımında, "Enflasyonun yıl sonunda yüzde 26, 2027 yıl sonunda ise yüzde 15 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Enflasyonun 2028 yıl sonunda yüzde 9'a geriledikten sonra orta vadede enflasyon hedefi olan yüzde 5 seviyesinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
ORTA VADELİ PROGRAM GÜNDEMDE
Ekonominin üç yıllık yol haritası niteliği taşıyan Orta Vadeli Program'ın hazırlık çalışmaları da ağustos ayında yoğun şekilde yürütülecek. Eylülde açıklanması beklenen Orta Vadeli Program (OVP) ile 2027-2029 dönemine ilişkin büyüme, enflasyon, istihdam, ihracat ve cari denge gibi temel makro göstergeler belirlenmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili son açıklamasında, "Önümüzdeki yoğun bir çalışma dönemi var. Ekonomi yönetimimiz bir yandan Orta Vadeli Program'ımızı hazırlarken, diğer yandan Meclis'e sunulacak reformlar üzerinde çalışıyor." vurgusu yapmıştı.
Ağustosta ayrıca sanayi üretim endeksi, reel getiri oranları, konut ve iş yeri satış istatistikleri, iş gücü istatistikleri ve büyüme rakamları gibi önemli veriler de kamuoyu ile paylaşılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


TOKİ 15 BİN KİRALIK KONUT BAŞVURUSU 2026: TOKİ 15 Bin Kiralık Konut Başvuruları Başladı mı? Kimler Başvuru Yapabilecek? Dar Gelirlilere Kiralık Konut Desteği!

20 AĞUSTOS A101 KATALOĞU 2026: A101'e Elektrikli Kamyonet Geliyor! A101'de Bu Hafta Neler Var? Teknoloji ve Ev Ürünlerinde Büyük Kampanya

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 14 AĞUSTOS 2026 | Benzin ne kadar, Motorin litre fiyatı kaç TL oldu? Motorine dev zam!

MEVDUAT FAİZİ 2026 | 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi belli oldu: İşte banka banka liste

Altın iki ayın zirvesinden döndü: Gözler 4.400 dolarda
