hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli maaş zammı 2020: Ocak ayı emekli zammı ne kadar?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-Kur emeklisi 2020 Ocak ayında yapılacak zamma kilitlenmiş durumda… Peki, emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, enflasyon oranları ışığında memur ve ekmekli maaşları ile ilgili merak edilenler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşları bilindiği üzere her yıl Ocak ve Temmuz ayında zamlanıyor. Zam ise 6 aylık enflasyon oranına göre şekilleniyor. Bu nedenle milyonlarca Emekli Sandığı, SGK ve Bağ- Kur emeklisi emekli zam tutarını merak ediyor. Peki, emekli maaşı ne kadar? İşte, enflasyon oranına göre belirlenen 2020 emekli maaşı zam oranı…

    2020 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Memur ve memur emeklileriyle, işçi ve Bağ-Kur emeklilerini ikiye ayırmak gerekiyor. Biliyorsunuz memur emeklilerinin toplu sözleşmeleri var. Geçtiğimiz ayalarda toplu sözleşmeden kaynaklı 2020 yılının birinci 6 aylık için yüzde 4 ikincisi için yüzde 4 yani toplamda yüzde 8’lik bir 2020 yılı zammı olacak. Bunun üzerine enflasyon rakamı yüzde 5’in üzerine çıkarsa çıkan o fark da yüzde 4’ün üzerine ilave edilecek. Bu memur ve memur emeklilerimiz için geçerli.

    İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimiz içinse 2019 yılının ikinci 6 aylık diliminin toplam enflasyonu ne ise olduğu gibi 2020 yılının maaşlarına zam olarak yansıyacak. Şu ana kadar bu rakam yüzde 5.71 olarak belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Yani 2019 yılının Aralık ayında çok büyük bir fark olmadığı takdirde işçi ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 6.65 olacak.

    MEMUR EMEKLİSİ 2020 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Toplu sözleşme gereği yüzde 5’in üzerine çıkan enflasyon oranı da var olan yüzde 4’lük zammın üzerine eklenecek. Yani 6,65 enflasyon olacağı göz önüne alınırsa yüzde 4 + 1.65 olmak üzere toplamda 5.65 memur ve memur emeklisi zammı olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow