hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlakçılara yeni kurallar... Yetki belgesi olmayan ilan bile veremeyecek | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emlakçılık faaliyetlerine yeni sistem getiren düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre artık yetkesi belgesi almadan emlakçılık faaliyeti yapılamayacak . Emlakçıların aldığı komisyon bedellerine de sıkı denetim gelecek. Belirlenen rakamların üstünde tahsilat yapan emlakçılara ceza geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ev satın alırken, kiralarken, kapısını çaldığımız emlakçılarla ilgili yeni kurallar hayata geçirildi. Ticaret Bakanlığı'nın emlakçılık faaliyetlerine ilişkin düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Emlakçılarla ilgili yetki belgesi uygulaması hayata geçirilmişti. Şimdi o yetki belgesi olmadan emlakçılık yapanlarla ilgili yaptırımlar getiriliyor. Yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ilan sitelerine de üye olamayacak. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamayacak.

    Emlak alım satımına aracılıkta % 4 olan hizmet bedeli üst sınırı ile kiralamaya aracılıkta bir aylık kira bedeli olarak uygulanan hizmet bedeli üst sınırı etkin şekilde denetlenecek ve bu sınırların üzerinde hizmet bedeli tahsil eden emlakçılara idari yaptırım uygulanacak ve bu uygulamada ısrar eden işletmelerin yetki belgeleri iptal edilecek.

    Düzenlemeyle ev ilanları ile ilgili de önemli düzenlemeler var. Taşınmaz ilanlarında, taşınmaza ilişkin bilgilerin eksik veya yanlış verilmesi ya da harita üzerinde taşınmazın yerinin hatalı işaretlenmesi gibi tüketicileri yanıltıcı hiçbir bilgiye yer verilemeyecek. Bu yükümlülüklere uymayan işletmelere idari para cezası uygulanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emlakçılık sektörüne yönelik taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik değişikliğinin, sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili tarafların görüş ve katkılarının alınarak hazırlandığını anlatan Pekcan , düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt dışılığın önlenmesinin amaçlandığını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow