hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı enflasyon rakamları sonrası dolar ne olur? İşte dövizde son durum

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hafta kapanışına kısa bir süre kala dolar ve diğer döviz kurları bir aşamayı daha geride bıraktı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası’nın ve FED’in faiz kararlarını olağan seviyede atlatan dolar enflasyon rakamlarının duyurulduğu 3 Ekim 2019'da güne 5,70 seviyesinden güne başladı. Peki, enflasyon rakamları sonrası dolar kuru ne olur? İşte CNN TÜRK canlı yayınında dövizdeki son durumu değerlendiren Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Öztok Altınsaç'ın dolarla ilgili önemli açıklamaları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar / TL kuru enflasyon rakamları sonrası merak konusu oldu. Güne 5,70 TL seviyelerinden yani dengelenme süreci içerisindeki konumuna yakın bir seviyede başlayan dolar enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5,67 TL seviyelerine kadar geriledi. 

    En az dolar kadar tercih edilen yabancı para birimleri içerisinde olan euro ise bugün 6,21 TL seviyelerinde bulunuyor.

    ENFLASYON RAKAMLARI SONRASI DOLAR NE OLUR?

    Eylül ayı enflasyon rakamı tek hanelere düşerken tüketici fiyatları aylık yüzde 0,99, yıllık 9,26 oldu. CNN TÜRK canlı yayınında enflasyon rakamları sonrası dolar kuru beklentisini açıklayan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Gizem Öztok Altınsaç "Açıkçası döviz cephesinin biraz daha artık global taraftaki haberlerle hareket ettiğini görebileceğimiz bir dönem oluyor. Bizim açımızdan makro tarafta ekonomiyi etkileyebilecek çok büyük bir durum söz konusu değil. Şu çok karıştırılıyor 'Merkez Bankası faiz indirdi neden döviz yükselmiyor' diye çünkü enflasyon düşüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon düşerken attığınız adımlar dövizi olumsuz etkilemez. Bir miktar hızlı bir faiz indirimi süreci içerisindeyiz o da bir gerçektir. Biraz dövize kaçış var. Lakin bu durum yeniden dolar / TL yukarılara sıçrayacak gibi bir beklenti oluşturmamalı." ifadelerine yer verdi.

    Peki, diğer döviz kurları ne durumda? İşte Bigpara’dan alınan son dakika verilerine göre dövizde son durum…

    • İngiliz Sterlini 7,01
    • İsviçre Frangı 5,72
    • Japon Yeni 0,05
    • Suudi Arabistan Riyali 1,51
    • Norveç Kronu 0,62
    • Kanada Doları 4,26

    Doların ve diğer döviz kurlarının haftalık bazdaki karnesi ise 4 Ekim 2019 Cuma günü piyasaların kapanmasıyla birlikte ortaya çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow