hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklandı! İşte ayrıntılar

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı açıkladı. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam olmayacağını müjdeleyen Bakan Albayrak, "Firmalar yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulayacak. İsteyen firmalar enflasyonlamucadele.org.tr sitesinden ve bakanlığımızın sitesinden indirim kampanyasına katılabilecek" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, “Bankalar olarak ekonominin finansmanı için kaynak bulmaya ve finans sağlamaya devam edeceğiz. Nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

    Açılış konuşmasının ardından MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik değerlendirmelerde bulundu. Sonrasında sırasıyla Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısında söz aldı.

    Bakan duyurdu: 50 üründe yüzde 10 indirim

    Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı toplantısında son olarak söz alan Bakan Albayrak'ın açıklamasından satır başları şöyle: 

    * Türkiye ağustos ayıyla birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmıştır. Daha sonra ekonomi yönetimi ve tüm paydaşlarıyla güçlü bir koordinasyonla etkin bir mücadeleye girişmiştir. Ataklar Eylül ayı'nda püskürtülmüştür. Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız.

    * Eylül ayı enflasyonu köpüğün neticesi olarak beklentileri aştı. Artık normalleşmenin yaşandığı bir dönemdeyiz. Bizim anlayışımızın temelinde insan var. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün kazanmak var. Tüm paydaşların birlikte kazanması gereken bir anlayış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Varank'tan 3 ay erteleme müjdesi

    * Enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı devletin tek başına yürütebileceği bir mücadele değildir. En büyük holdinglerimizden sanayicilerimize, sivil toplum kuruluşlarından 81 milyonun omuz vereceği bir mücadele olmazsa her zaman bir tarafı eksik kalacaktır. Topyekün mücadele ismini koymamızın da nedeni budur. Sonunda Türkiye kazanacak.

    İş dünyasıyla yaptığımız görüşmelerde büyük bir samimiyetle bir destek gördük. Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürmeleri konusunda mütabakata vardık. Bu bir gönüllülük programıdır. Katılım zorunlu değildir. Bu mücadeleye katılan tüm firmalarımız belirlenen logoyla birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını taahüt ettiler. Yüzde 10 alt limittir. Üzerine ne kadar çıkarlarsa destekleri daha fazla olur ve milletimizin de teveccühü o oranda olacaktır. 

    Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklandı İşte ayrıntılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    * Bu logoyla yansıtılacak olan indirimler, hali hazırda yapılacak olan indirim oranlarına ilave olarak yapılacak.  Katılanlara teşekkürler ancak katılmayanlara da bir şey diyemem. Gerek TOBB, gerek TÜSİAD tüm kurumlarımız olsun, firmalarla birlikte bu sürecin iletişimi içindeyiz. Topyekün mücadeleye katılanlar belirlenen logo ile asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını açıkladılar.

    * Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz. 

    * Enflasyonlamucadele.org.tr internet sitesini kurduk. Bu süreçte BDDK, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ile güçlü bir koordinasyon kurduk. Vatandaşlar sitemizden mücadeleye destek veren firmaları takip edecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı açıklandı İşte ayrıntılar
    Enflasyonla Topyekün Mücadele Toplantısı'na Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı.

    * Cari açık üzerindeki baskıyı dengeleyecek adımlar attık. Aktif bir şekilde indirim kararları ve benzeri adımlar, Merkez Bankası'nın piyasaları rahatlatmaya devam edeceği adımlarla sahada duruyoruz. 

    * Enflasyonla mücadeleyi mali politikalarla destekliyoruz. Elektriğe ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. Bekleyen KDV iadelerini hızlandıracağız, yıl sonuna kadar başvurular sonuçlanacak. Ekonomik olarak sıkıntı yaşayacak işletmelerimiz altyapısı ile düzenlemeyi anlayıp işverenimize destek vereceğiz.

    * Bankalarda yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. Kredi faizlerinde yüksek dalgalanmalara şahit olduk. Bu normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarımızda enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladılar. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacak. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow