hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net açıklama geldi. Peki, “EYT çıkacak mı?” İşte EYT ile ilgili son gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika EYT açıklaması…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT ile ilgili son haberler erken emeklilik beklentisi içerisinde olanlar tarafından merakla takip ediliyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan son dakika açıklaması geldi. Peki, “EYT çıkacak mı?” İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması…

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEN BU İŞTE YOKUM!

    İstanbul’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ben bu işte yokum!” diyerek EYT ile ilgili olası yasal düzenleme ihtimallerine kapıyı kesin olarak kapattı.

    İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT açıklaması:

    "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT NEDİR?

    EYT sorunu, 8 Eylül 1999’da kabul edilen 4447 sayılı Kanun ile gündeme geldi. Kanundan önce erkekler için 25, kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin günlük prim gün sayısı emekli olmak için yetiyordu. Yapılan düzenlemeyle emeklilik yaşı kadınlarda 58’e, erkeklerde 60’a yükseltilirken, emeklilik için gerekli prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi.

    2008’de yapılan bir diğer yasa değişikliğiyle emeklilik için gereken yaş sınırı bir kez daha yükseltildi. 2048’de kadın ve erkek çalışanlar için emeklilik yaşını 65’te eşitlemesi öngörülen sistem uyarınca, halen çalışmakta olanların emeklilik yaşı da prim günlerinin dolmasına rağmen yükselmiş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow