hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fahiş fiyat artışına denetim... Etiket ve gramaj kontrolü yapıldı | Video

    İstanbul'da market fiyatlarına yönelik şikayetlerin artması üzerine İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan market denetimlerinde gramaj, etiket ve fiyat artışı kontrolleri gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlükleri koordinasyonunda marketler, pazar yerleri ve toptancılarda temel gıda ve tüketim ürünlerine yönelik denetimler yapıldı.

    İstanbul'daki denetimlerin adresi Bağcılar'daki bir marketti.

    İstanbul İl Ticaret Müdürü İsmail Menteşe ve beraberindeki heyet denetimde temel gıda ve tüketim ürünlerinin gramajları, etiket fiyatları, alış-satış fiyatları ve markete ait belgeleri kontrol etti.

    Denetimde özellikle vatandaşların en çok şikayette bulunduğu belirtilen ekmek, yağ, kolonya, makarna, tuvalet kağıdı ve temizlik malzemelerinin kasa fişi ve etiket fiyatı karşılaştırması yapıldı.

    Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun bugüne kadar yapılan kontrollerde başta temel gıda maddeleri olmak üzere birçok ürün kategorisinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 283 firmaya toplam 9 milyon 645 bin lira ceza uygulandığını hatırlatan yetkililer, denetimlerin devam edeceğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow