hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası saat 14'te açıklama yapacak | Video

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'nda olacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara muhabiri Gülşen Coşkun aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomistlerin beklentisi bir faiz artırımına daha gidilebileceği yönünde. Asıl kararı, saatler 14 ü gösterdiğinde 1 saat sonra öğrenmiş olacağız ve bu bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısı yılın son Para Politikası Kurulu Toplantısı olacak. Merakla bekliyoruz. Bir önceki toplantıya baktığımızda, Naci Ağbal'ın başkanlığa geldiği ilk toplantıydı. İlk Para Politikası Kurulu Toplantısıydı.

    O toplantıdan faiz artırımı kararı gelmişti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 475 baz puanlık 1 faiz artışına gitmişti ve 10,25 olan faiz politika faizi Yüzde 15'e çekilmişti.

    O TOPLANTIDA VERİLEN MESAJLAR NEYDİ?

    "Önümüzdeki döneme ilişkin yeni mesajlar verilmişti ve parasal duruşun sıkıldığı enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alınarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar. Kararlılıkla sürdürülecektir." mesajı verilmişti.

    FAİZ ARTIRIMI GELECEK Mİ, GELMEYECEK Mİ?

    Merkez Bankası faiz artışıyla birlikte bir metin yayınlıyor. Bu metinde nasıl mesajlar verecek? Orada hem küresel düzeydeki son durumlar hem bundan sonrasına ilişkin olarak mesajlar, enflasyon ve bunun dışındaki tüm parametrelere ilişkin olarak ekonomiye ilişkin olarak mesajların gelmesini bekliyoruz. Saatler 14 ü gösterdiğinde Para Piyasası Kurulu Toplantısı bitiminde Merkez Bankası'nın kararı açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow