hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED faizi artıracak mı?

    Küresel piyasalar bu gece FED'in açıklanmasına kilitlendi denilebilir. ABD Merkez Bankası faiz kararını Türkiye saati ile 22'de açıklayacak. FED kritik bir dönemde toplandı. Peki beklenti ne yönde ve olası kararlar piyasaları nasıl etiler? Ekonomi Yazarı Sadi Özdemir CNN TÜRK yayınında cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi Yazarı Sadi Özdemir konuşmasında "Bu defa da pas geçer ama mart ayı toplantısında faiz arttıracağına dair bir ibare kullanabilir." yorumunda bulundu. 

    Özdemir, "FED parasıyla ve gücüyle bütün dünyanın ekonomilerini etkiliyor. Kovid sürecinden o kadar çok para ya da imkan sağladı ki piyasaya bilanço büyüklüğü 9 trilyon dolara kadar çıktı. Bu bilançoyu küçültme kararı nasıl plan olacak? Enflasyon yüzde 7 yıllığa geldi ABD'de. Öyle kalmasından korkuyorlar.

    Aslında hedefledikleri enflasyon mevcuttan çok aşağıda. Şimdi pas geçebilir. Ama marttan itibaren ve yıl içinde kaç defa faiz artıracağına dair bir yol haritası ortaya koyabilir. Bu da cazibesi artacak olan doların küresel olarak bütün para birimleri karşısında değeri artabilir." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow