hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Merkez Bankası'nda

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası yılın son Para Politikası Kurulu toplantısını bugün yapacak. Temmuz ayından bu yana toplantılardan faiz indirim kararları çıktı ve toplamda politika faizinde 10 puanlık bir indirim yapıldı. Şimdi yılın son toplantısından da bir faiz indiriminin gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Temmuz ayından bugüne Para Politikası Kurulu toplantılarında art arda faiz indirimine gitti ve toplamda bu zamana kadar 10 puanlık bir faiz indirimi gerçekleştirilmiş oldu. %24 olan politika faizi Temmuz ayından itibaren yapılan Para Politikası Kurulu toplantılarının ardından kademeli olarak aşağı çekildi. Ekim ayında yapılan son toplantıda ise politika faizi %14'e kadar indi.

    Merkez Bankası faiz indirimi kararlarında özellikle enflasyon görünümüne dikkat çekiyor ve ''Bunu etkileyen tüm unsurlar dikkate alınıyor'' vurgusu yapılıyor.

    Enflasyon Kasımda yıllık bazda yüzde 10,56 olarak gerçekleşti.Yeniden çift hanelere çıktı ama ''beklenti bunun üzerinde gelmesiydi'' yorumları yapılıyor. Bu nedenle bir faiz indiriminin daha gelebileceği görüşü ağırlık kazanmaya başladı. Faiz indirimi bekleyen ekonomistlerin genel tahmini ise 100- 200 baz puan aralığında bir indirimi olarak değişiyor.

    Merkez Bankası'nın nasıl bir adım atacağı saat 14.00'te netleşmiş olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow