hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı, Londra yolcusu

    Hazine ve Maliye Bakanı, yeni ekonomi programını ve devreye giren adımların somut etkilerini yabancı iş dünyasına anlatacak. Bakan Nureddin Nebati, bunun için Londra yolcusu. Henüz takvim netleşmedi ama ziyaretin şubat ayında gerçekleşmesi için çalışmalar sürüyor. Gülşen Coşkun'un haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra yolcusu. Henüz programın detayları netleşmedi ama edinilen bilgiye göre Bakan'ın ziyaretinin şubat ayı içinde olması için çalışmalar sürüyor. Plan, Londra'da yatırımcılar, iş insaları ve kanaat önderleri ile biraraya gelmek.

    Ziyaretin amacı yeni ekonomi modelinin tanıtılması. Türkiye'nin bu adımlarla yol haritasının nasıl şekillendiği anlatılacak. Ve en önemlisi de yeni ekonomi programında devreye giren adımların çıktılarının ne olduğu gösterilecek yabancı yatırımcıya. Bu nedenle ziyaret takviminin şekillenmesinde özellikle atılan adımların sonuçlarının tam olarak çıkması ve bu somut verilerle yabancı yatırımcı ve iş insanlarının karşısına çıkılması temel alınıyor.

    Görüşmede Türk ekonomisinin yatırım için avantajları neler? Bunlar da paylaşılacak. Aynı zamanda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması bekliniyor. Bakan Nebati bu zamana kadar yurt içinde pek çok ekonomist, iş insanı ve sivil toplum kurluşu ile biraraya geldi. Tüm bu görüşmelerde de hem yeni ekonomi programı paylaşıldı hem de iş dünyası bu programa nasıl bakıyor görüşler toplandı. Şimdi tüm bu görüşmelerin de not edilmesi ile Londra'ya gidilecek ve yabancı yatırımcılarla da benzer formatta görüşmeler yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow