hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hurda plastik ithalatına düzenleme

    Avrupa'daki çöplerin Türkiye'ye getirildiği iddialarının ardından Ticaret Bakanlığı hurda plastik ithalatına yasak getirmişti. Bakanlık, plastik içerikli ürünlerin üretilmesinde sektörün bu atıklara ihtiyaç duyması üzerine yeni düzenleme hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hurda plastik ithalatı için Ticaret Bakanlığı yeni çalışmanın düğmesine bastı. Sabah gazetesinin haberine göre hem çevreyi hem de sektörü koruma amacıyla yapılan düzenlemede sona gelindi.

    Bazı yabancı yayın kuruluşlarının Avrupa'nın çöpü Türkiye'ye getirildi iddilarının ardından Ticaret Bakanlığı'nın hurda plastik ithalatına yasak getirmişti.

    Sektör temsilcileri ise Türkiye gelenin çöp değil, hammadde olduğunu ifade ederken, toplanan ve geri dönüştürülen plastik ambalajların yeni ürünlere dönüştürülerek ekonomiye ve çevreye katkı sağladığını öne sürdü.

    Düzenleme içerisinde, şirket lisanslarının yeniden ele alınması ve sermaye yeterliliğine kadar pek çok başlık bulunuyor.

    Ticaret Bakanlığı'nın yapacağı düzenleme ile yurtiçindeki hammadde teminine öncelik verilmesi ve yerli kaynaklara ulaşım kolaylaştırılması da önemli başlıklar arasında yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow