hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhracat desteklerinde rekor seviye

    2019 yılında ihracat destekleri 3 milyar 200 milyon lira seviyesinde gerçekleşti. 2019'u ihracata devlet desteğinde "Altın yıl" olarak tanımlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2020 için de 3.8 milyar liralık destek bütçesi ayırdıklarını, tamamını kullandırmayı hedeflediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı, Türk firmalara 2019 yılında 3 milyar 200 milyon lira seviyesinde ihracat desteği verdi. Desteklerde 2019'un altın yıl olduğunu belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Cumhuriyet tarihinin rekoru kırdık ve 3,2 milyar lira ile bugüne kadarki en yüksek ihracatta devlet desteğine ulaştık" ifade etti.

    2019 ve 2020 ihracat destekleri hakkında Anadolu Ajansına açıklamalarda bulunan Bakan Pekcan, 2020 için 3.8 milyar liralık destek bütçesi ayırdıklarını söyledi "Hedefimiz bu bütçenin tamamını kullanarak, ihracatçılarımızı desteklemek" dedi.

    Ticaret Bakanlığı, "İhracata hazırlık safhası, pazarda tutundurma ve tasarım ile markalaşma" aşamalarında firmalara ihracat desteği veriyor.

    Türk tasarımlarının dünyada daha etkin pazarlanabilmesi için halihazırda 15 tasarımcı şirketi ve 4 tasarım ofisi desteklerden yararlanıyor. Ayrıca, 19 tasarım yarışması da destekleniyor. Tasarım altyapısı oluşturması ya da geliştirmesi için 2019'da 645 firma desteklerden faydalandı.

    Tasarımın kilit unsur olarak katma değere faydasına işaret eden Ticaret Bakanı, "2018 yılında birim ihraç fiyatımız 1,33 dolar iken tasarım desteklerimizden faydalanan şirketlerin birim ihraç fiyatı ortalamasının 13,1 dolar seviyesinde" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı, yurt dışı pazarlara girişte zorunlu olarak aranan belgeler için 2019'da 2 bin 557 müracaat aldı ve 56,8 milyon lira ödeme yaptı.

    Yurtdışı fuar katılım desteklerine de 6 bin 570 firmanın 13 bin 550 başvurusu sonuçlandı, 624 milyon lira ödeme yapıldı.

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, aklında ihracat olan her girişimciye uygun bir destek olduğunu belirtti, desteklere internet üzerinden başvuru yapılabildiğini hatırlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow