hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhracata Güneydoğu dopingi

    Türkiye'nin lokomotif bölgesi Güneydoğu Anadolu ihracatta yükselişini sürdürüyor. Bölge 2020'nin ilk ayında bir önceki yıla oranla ihracatını artırarak 16 ülkeye 712 milyon 470 bin dolarlık ürün gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekonomisinin önemli ticaret bölgelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2020 yılına ihracatta yükselişle başladı.

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerine göre bölge 2020 yılının ilk ayında ihracatını yüzde 3 virgül 2 büyüterek 712 milyon 470 bin dolarlık dış satış gerçekleştirdi.

    Buna göre Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en fazla ihracat yaptığı bölgeler sırasıyla yüzde 41.6 pay ile Orta Doğu, yüzde 15.1 pay ile AB ülkeleri ve yüzde 15.1 pay ile Afrika ülkeleri oldu.

    Ülkeler bazında en çok ihracat ise sırayla Irak, ABD, Suudi Arabistan, İngiltere, İtalya, Libya , Suriye, Almanya, İsrail ve İran oldu.

    Verilere göre, bölgenin gözde kenti Gaziantep, Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı kenti oldu. Kent, 2020 yılının ilk ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,3 ihracat yaparak son zamanlardaki en yüksek artış oranını yakaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok ihrac edilen ürünlerin arasında ise makine halıları, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik, değirmencilik ürünleri, bitkisel yağlar, demir-çelik mamulleri, ağaç ve orman ürünleri ile ayakkabı var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow