hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı | Video

    Ekim ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Ödemeler, TC kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplara yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir depremi sonrasındaki sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemelerinin ise erkene çekildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekim ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı. Ödemeler, kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplara yatırılıyor. Banka hesap bilgileri bulunmayan hak sahiplerinin ise ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirilecek. Ekim ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemeleri ise 9-10 Kasım tarihlerinde yapılacak.

    Bu zamana kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlananların sayısı da 3,5 milyon oldu. Bu kişilerin 2,5 milyonu normal çalışma düzenine geçti. Aktif olarak kısa çalışma ödeneğinde olanların sayısı ise 1 milyona yakın.

    Ve İzmir depremi sonrasındaki sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu ödemelerin erkene çekildiğini duyurdu. Bu kapsamda sadece İzmir'de 5 bin 700 aileye 5,7 milyon TL ödeme yapıldı. Diğer illerdeki ödemeler ise 8-15 Kasım tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow