hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira beyanında son 3 gün

    KAYNAKCNN TÜRK

    Konut ve işyeri kira gelir beyan dönemi için son 3 gün kaldı. Konutta 7 bin, işyerinde 53 bin lira üzerinde kira getirisi elde edenler, gelir vergisi ödeyecek. Kira gelirlerinden bağış, eğitim, sağlık ve sigorta masrafları vergiden indirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konutta 7 bin lira, işyerinde 53 bin lira gelir elde edenler için son günler... Yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren ve 1 Mart’ta başlayan konut ve işyeri kira gelir beyan dönemi için son 3 gün. İnternet kullanmayan vergi dairesine gidemeyen 60 yaş üstü mükelleflere, engelli ve hastalara randevu sistemine göre Maliye Bakanlığı'ndan bir görevli yardımcı olacak.

    Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren kira gelir vergisinin ödenme süresi ile işverenden elde edilen ücret beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart’ta sona eriyor. Geçen yıl elde edilen gelirler için beyanname sürecin perşembe gecesine kadar tamamlanması, ilk taksit ödemesinin de bu ayın sonuna kadar yapılması gerekiyor.

    Eğer konut veya işyeri hisseliyse, hissedarların her birinin kira geliri bu tutarı aştığında beyanname verecek. Kira gelirlerinde bağış, eğitim, sağlık ve sigorta masrafları vergiden indirilebilir. İstisna haddinin üzerinde vergi verenler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname verecek. İstisna oranı sadece bir konutta kullanıldığı için birden fazla konuttan kira geliri olanların buna dikkat etmesi gerekecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow