hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KOBİ'lere yurt dışı desteği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye İhracatçılar Meclisi ve KOSGEB iş birliği ile KOBİ'lere yönelik “Yurt dışı pazar destek programı” başlıyor. Programla KOBİLerin ihracatını artırması ve uluslararası pazarda marka haline gelmeleri hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobi düzeyinde firmaların ihracata yönlendirilmesi, dünya pazarına açılmalarına destek sağlamak ve daha fazlası. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve KOSGEB iş birliği ile “Yurt dışı pazar destek programı” kapsamında yer aldı.

    Programın tanıtım toplantısında TİM Başkanı İsmail Gülle, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt vardı. Bakan Varank Türkiye’de 3 buçuk milyon işletmenin faaliyet gösterdiğini, yüzde 99’unu KOBİ'lerin oluşturduğunu söyledi. “Hedefimiz KOBİ'lerin ihracattaki payını yüzde 60 seviyesine taşımak" dedi ve programın detaylarını anlattı.

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise uluslararası pazarda iş birliğine dikkat çekti.

    Açılış konuşmalarının ardından TİM - KOSGEB iş birliği imza töreni düzenlendi. 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren “Yurt dışı pazar destek programı” için başvuru yapılabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow