hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konaklama vergisi kimlerden alınacak?

    Konaklama vergisinde 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. 2019'da çıkarılan ancak ertelenen konaklama vergisine ilişkin yasal düzenleme yeniden yürürlüğe girecek. Peki yüzde 2 olarak uygulanacağı tahmin edilen konaklama vergisinde kimler kapsama alınacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konaklama vergisinde 1 Ocak 2023'ten itibaren yeni bir dönem başlıyor. Buna göre, yılbaşından itibaren yüzde 2 olarak uygulanacağı tahmin edilen konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel gibi tesislerden alınacak. Sünnet, düğün, kokteyl, toplantı, kongre gibi organizasyonlar ise kapsam dışında kalacak.

    Tebliğ taslağına göre geceleme hizmeti alan kişinin gecelemeyi tamamlamaksızın tesisten ayrılması vergilendirmeyi etkilemeyecek. Kampinglerde, konaklayanların geceleme ihtiyaçlarını kendi imkânlarıyla karşılayıp karşılamaması ve ya gecelemenin, işletmeye ait olup olmaması, çadır, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması, hizmetin geceleme hizmeti olduğunu değiştirmeyecek.

    Konaklama vergisine ilişkin yasal düzenleme 2019'da çıkarılmış ancak ertelenmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı, uygulamanın nasıl olacağına ilişkin hazırladığı tebliğ taslağını 10 Ekim 2022'de görüşe açtı. Taslak başkanlığın internet sitesinde yer alıyor ancak Resmi Gazete'de henüz yayımlanmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow