hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi- kredi kartı borcunu ödeyemeyene yapılandırma

    Kredi ya da kredi kartı borcu olanlar için yeni bir düzenleme hazırlandı. Düzenlemeyle ödenememiş olan borçlar yapılandırılabilecek. Peki bu kapsamda hangi borçlar yapılandırılacak ve hangi şartlar aranacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borç yapılandırmasını düzenleyen yasa teklifinde çalışma tamamlandı. Buna göre, bireysel krediler ile kart borçları uygun vadelere bölünecek. Borçlar tek çatı altında toplanabilecek.

    Sabah gazetesinin haberine göre, bireysel kredi ya da kredi kartı borcunu ödeyemeyenler için düğmeye basıldı. Milyonlarca vatandaşa nefes aldırması planlanlanan Yapılandırma Yasası kapsamında protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı dâhil borcunu ödeyemeyenlerin yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda olumsuz kayıtları silinecek.

    Bunun içinse uzlaşmaya gidilmesi, borçların yapılandırılması gerekecek. Yapılandırma içinse iki aşama bulunuyor.

    Birinci aşamada borcun bulunduğu banka ya da finansal kuruluşa başvuruluyor, ikinci aşamada ise borç hesaplanıyor ve müşterinin bütçesine uygun vadelere bölünerek yapılandırma sağlanıyor..

    Düzenlemeyle, birden fazla bankaya borcu olanlarda tek bir çatı altında borçlarını toplayabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılandırmadan yararlanmak içinse vadenin 20 mayıs'tan önce olma şartı aranırken, borcun kısmen ya da tamamen ödenememiş olması gerekiyor....

    31 Aralık tarihine kadar borç ödenir ya yapılandırılırsa da Risk Merkezi nezdindeki kayıtlar dikkate alınmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow