hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kur korumalı mevduatta merak edilenler

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekonomi cephesinde gözler yeni ekonomi tedbirleri kapsamında peyder pey devreye giren adımlarda. O adımlardan en önemlileri arasında döviz ve altın cinsinden fonların vadeli Türk Lirası hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi var. Peki sistemden kim, nasıl yararlanıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni ekonomi tedbirlerinin en önemli başlıklarından biri de döviz ve altından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi... Peki kim nasıl bundan yararlanabiliyor?

    Döviz ve altından vadeli TL mevduata veya katılma hesaplarına dönüşümün gerçekleştirilebiliyor. Bu durumda kur farkı kar payı veriliyor. Hesap açıldıktan sonra vade dolduğunda döviz kurlarında veya altın fiyatlarında fark oluşursa hesap sahibine fark merkez bankası tarafından ödeniyor bankaya. Banka da hesap sahibine ödemeyi yapıyor.

    Mevduat hesaplarına ödenecek faiz üzerinden stopaj kesintisi yok, Kurumlar vergisinden istisna, vadeden önce çekim yapılırsa fark ödenmiyor. Ama döviz bazında ana para korunuyor.

    Gerçek kişiler, 20 Aralık 2021'de mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden mevduat/katılım fonlarını ve 28 Aralık 2021'de mevcut altın mevduat/katılım fonlarını dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden Türk Lirası'na çevirerek sisteme giriş yapabiliyor. Hesaplar için vade ise 3, 6 ve 12 ay...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüzel kişiler ise 31 Aralık 2021'de mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz Sterlini ve altın cinsinden mevduat/katılım fonlarını dönüşüm kuru/fiyatı üzerinden Türk Lirası'na çevirerek sisteme giriş yapabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow