hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK borçları affedilecek mi? Uzmanından yüz güldüren yorum

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KYK kredi borcu veya öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyenler vergi dairelerinin kapısını aşındırıyor. Bu topluluğa bir de vergi borcu olanlar eklenince vergi dairelerinde yer yer kuyrukların oluştuğu bile oluyor. Bilindiği üzere gecikme zammı yüzde 2,5’dan yüzde 2’ye indirilmişti. Peki, KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına yapılandırma yapılacak mı? İşte, uzmanından vergi borcu yapılandırması ile ilgili yüzleri güldüren yorum…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK borçları, üniversitede öğrenim kredisi almış mezunların önündeki en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Borcunu ödeyemeyenlerin ise tahsil için borçları Gelir İdaresi Başkanlığı’na yani halk arasındaki kabul gören ismiyle vergi dairesine devrediliyor. Bilindiği üzere gecikme zammı geçtiğimiz aylarda yüzde 2,5’dan yüzde 2’ye düşürülmüştü. Ancak gözler ise yapılandırmada… Peki, KYK borçları affedilecek mi?

    Hemen belirtelim ki KYK borçlarının affedilmesiyle ilgili henüz AK Parti ve hükümetten bir adım gelmedi. Yani KYK borçlarının affedilmesiyle şuan gündemde bir gelişme yok.

    Ancak, uzmanlar yaptıkları yorumlarda kamuya olan borçlarda önümüzdeki süreçte yeni bir yapılandırmanın gündeme geleceğini düşünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow