hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Mahkemeden emsal karar! Kredi kartı aidatları iade alınabilecek | Video

    Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren bir son dakika haberi yaşandı. Pek çok kişi kart aidat ücretlerinden şikayetçi. Antalya'da da bir kişi, yıllardır kullandığı kredi kartına aidat ücreti yansıtan ve talebine rağmen ücreti iade etmeyen bankaya karşı dava açtı ve o davada emsal bir karar çıktı. Banka tüketiciyle müzakere etmeden kart aidatı alamayacak. Tüketiciler, müzakeresiz kesilen kredi kartı aidatlarını geri alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'da kredi kartı aidatına karşı açılan davadan milyonlarca kart kullanıcısını ilgilendiren emsal bir karara varıldı. Davadan, bankanın tüketiciyle müzakere etmeden kart aidatı alamayacağı ve tüketicilerin müzakeresiz kesilen kart aidatlarını geri alabileceği sonucu çıktı.

    SON DAKİKA GELİŞMESİ TÜKETİCİLERİ SEVİNDİRECEK

    Emsal karara ilişkin Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz açıklama yaptı. Buna göre bir tüketici, kredi kartı aidatını almak için Hakem Heyeti'ne başvurdu. Ancak heyet tarafından haksız karşılandı. Söz konusu kişi Tüketici Mahkemesi'ne giderek itirazda bulundu.

    Mahkeme, tüketiciyle müzakere edildiği ispatlanmadan kart üyelik ücreti alınmasının haksız şart olacağına hükmetti. Yargıtay kararına göre sadece zorunlu masrafların tüketiciden istenebileceğini, ancak kart üyelik ücretinin zorunlu masraf olmadığı kararlaştırıldı.

    Neşet Gündüz, "BDDK Yönetmeliğinde yer alan, "Kredi aidatı alınabileceğine" dair husus bu karar sonrası artık tüketiciler açısından bağlayıcı değil" dedi. "Kendileriyle müzakere edilmeden kartlarından ücret kesilen her tüketici parasını geri talep etmeli" diye uyardı. "Aidat, kabusu artık bitmiştir" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow