hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Markette ücretli, pazarda ücretsiz

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Plastik poşetler 1 Ocak tarihinden itibaren marketlerde para ile satılmaya başlandı. Ancak plastik poşetler pazarlarda, kargo şirketleri ve kuru temizleme gibi işletmelerde ücretsiz bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Peki, alışverişin en yoğun olduğu pazarlarda ne kadar poşet harcanıyor? CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Onur Özel Bakırköy pazarına gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ücretli poşet uygulamasının ilk günü biraz merak, biraz şaşkınlıkla geçti. Uygulama mağaza ve marketleri kapsarken kuru temizleme ve kargo şirketleri ile pazarlarda plastik poşetler ücretsiz olarak kullanılmaya devam ediyor.

    Poşetlerin en yoğun kullanıldığı yerler olan pazarlarda kullanılan poşet miktarı tezgahtan tezgaha değişiyor. Kimi tezgah günde 500 - 600, kimi 2 bin - 3 bin poşet harcıyor. "Pazarlar da poşet ücretli olsa ne olur?" sorusuna verilen cevap ise "Her müşteri ile kavga ederdik öyle..." oluyor.

    Pazar esnafı şimdilik durumdan memnun, tüketici ise markette naylon poşete para vermemek için semt pazarlarının yolunu tutuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow