hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura ek zam ne zaman ödenecek?

    Memurların beklediği maaş ek zammı 15 Şubat'ta maaşlara yansımayacak. Çünkü Meclis'teki kanun teklifi görüşmeleri gelecek haftaya kaldı. Salı günü o kanun teklifinin yasalaşması bekleniyor. Bu durumda da memur maaş zammı ve emekli zamlarının 2 hafta için fark ödemesi olarak yatırılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurlara verilecek yüzde 2,5'luk ek zam, 15 Ocak maaşlarına yansımayacak. Nedeni ise Meclis'te ilgili kanun teklifinin görüşmelerinin, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmesi. Ancak teklif yasalaşınca fark ödenecek.

    Milyonlarca kişiyi ilgilendiren 18 maddelik yeni ekonomi paketi için, Meclis Genel Kurulu'nda mesai 3 gündür devam ediyordu. Teklifin 10 maddesi kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için, 8 maddenin görüşmeleri ise önümüzdeki haftaya kaldı.

    Bu nedenle memur ve emeklilere gelen 2,5 puanlık artış, 15 Ocak'ta maaşlarına yansımayacak. Teklifin yasalaşmasının ardından 2 hafta içinde fark ödenmesi bekleniyor.

    Düzenlemeye göre memurlar enflasyon farkı dahil yüzde 30,95 zam alacak. Emeklilerin alacağı en düşük aylık ise 2 bin 500 lira.

    Teklif, Merkez Bankası Kanunu'nda da değişiklik yapıyor. Bankadaki yabancı ülke merkez bankalarına ait varlıklar haczedilemeyecek.

    Kur korumalı Türk lirası vadeli mevduat sisteminin de yasal zemini hazırlandı. Elektrikte oluğu gibi doğalgazda da kademeli tarifeye geçilecek. İl bazında iklim şartlarına göre tarifeler belirlenmesi için BOTAŞ'a yetki verilecek. Bireysel emeklilikte, devlet katkısı yüzde 30'a yükseltilecek...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow