hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? PPK toplantısı ne zaman yapılacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Eylül 2019 toplantısı sonrasında faiz kararı açıklanacak. Döviz kurları ve diğer ürünleri de yakından ilgilendirdiği için merak konusu olan Merkez’in faiz kararı yarın duyurulacak. Peki, Merkez Bankası’nın kararı ne olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Faiz kararı için gözler Merkez Bankası’nın Para Politikaları Kurulu toplantısına çevrildi. 12 Eylül’de gerçekleştirilecek olan toplantı öncesinde CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Parametre programında “Merkez’in kararı ne olacak?” sorusunun yanıtı arandı.

    "FAİZ KARARINDA TÜRKİYE'NİN ELİNİ RAHATLATAN İKİ KONU VAR"

    Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in Merkez’in kararı ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle; Genelde PPK toplantısı öncesinde genelde tahminler hep bir yere toplanırdı. 10, 25 ve 50 baz puan artı eksi şeklinde gerçekleşirdi faiz öngörüleri. Ama bu sefer öyle değil marj biraz geniş açıkçası.

    3 baz puan indirim yapıldığı zaman psikolojik olarak 17 barajının altına düşüyor. Yani böyle bir seçenek de söz konusu olabilir. 300 baz puanlık bir düşüşle birlikte 16,75 görülebilir, çünkü iki durum söz konusu. Birisi dünyadaki faizlerde düşüş trendi var, bu Türkiye’nin elini biraz rahatlatıyor. Türkiye’nin elini rahatlatan bir diğer konu ise TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları son 15 ayın en düşük enflasyon rakamı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow