hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndan bir faiz indirimi daha gelir mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merak edilen soru Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısında yanıt bulacak. Ekonomistlerin genel beklentisi 250 ya da 275 baz puanlık indirim gelebileceği yönünde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların gözü bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Yeni başkan Murat Uysal Başkanlığındaki ikinci Para Politikası Kurulu toplantısı 12 eylül perşembe günü gerçekleştirilecek.

    Merak edilen soru. Faiz indirimi devam edecek mi?

    Merkez Bankası para politikasının Temmuz ayı toplantısında 425 baz puanlık bir indirime gidilmişti. Bu indirim ile politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24'ten yüzde 19,75'e çekildi.

    O kararın ardından kameralar karşısına geçen Merkez Bankası Başkanı da faiz indirimi devam eder mi sorusunu yanıtlarken finansal istikrar vurgusu yapmıştı.

    Merkez Bankası'nın yeni kararı ise 12 Eylül perşembe günü saat 14'te netleşecek. Ekonomistler arasındaki genel beklenti bu toplantıdan da bir faiz indiriminin geleceği yönünde.

    Politika faizinin 250-275 baz puanlık bir düşüş ile yüzde 17 ya da 17,25'e çekileceği beklentisi hakim.

    12 Eylül'deki toplantının ardından ise yıl sonuna kadar Merkez Bankasının önünde 2 para politikası kurulu toplantısı daha var. O toplantılar da 24 Ekim ve 12 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow