hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel Haber... Yurt dışındaki Türklerin hesap bilgileri paylaşılacak mı? | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye dahil 136 ülkenin taraf olduğu "Vergi Konusunda İşbirliği Sözleşmesi" 2021 yılında yürürlüğe girecek. Bu anlaşmayla birlikte yurt dışında yaşayan Türklerin buradaki finans bilgilerinin yaşadıkları ülkeyle paylaşılması ile ilgili kaygılar vardı. AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sarıkaya, düzenleme ile ilgili önemli detaylar verdi. "Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya'ya 2020 yılında bilgi gönderilmeyecek" dedi. Geçmişe dönük bilgilerin de paylaşım kapsamında olmadığı vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye 136 ülkenin de dahil olduğu OECD tarafından vergi kaçakçılığının önlenmesi, şeffaflığın sağlanması ve terör finansmanının önlenmesi kapsamında bir anlaşmaya taraf oldu. Bilgi paylaşımı 2021 yılında başlıyor.

    "Vergi Konusunda İşbirliği Sözleşmesi" kapsamında yurt dışında ikamet eden Türklerin, Türkiye'deki finansal verilerinin taraf ülkelerle paylaşılması da gündeme geldi.

    Meclis Yurt dışı Türkler ve Akraba toplulukları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sarıkaya, o uygulama ile ilgili önemli bilgiler verdi. Özellikle yurt dışında Türklerin yoğun yaşadığı 5 ülke ile ilgili bilgi paylaşımının bulunmadığına dikkat çekti.

    Sarıkaya, paylaşımların sadece mevduatlarla ilgili olduğunu, taşınmazları kapsamadığına da işaret etti. Geçmişe dönük olmayacağına da dikkat çekti.

    Sarıkaya veri paylaşımının vatandaşlığa değil adrese dayalı olduğuna dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow