hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Partilere hazine yardımı için yüzde 7 barajı geliyor

    Siyasi partiler ve seçim yasası çalışmalarında tablo netleşiyor. Siyasi partilerin hazine yardımına ilişkin formüller çalışmada gündeme geldi. O çalışmaya göre, seçime barajına endeksli hazine yardımı seçeneği masada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu taslağında son viraja girildi. AK Parti çalışmaları tamamladıktan sonra hazırlanan taslakları MHP ile paylaşacak. Ardından kamuoyuna duyurulacak. Önemli düzenlemeler içeren taslakta partilere hazine yardımı konusunda seçenekler gündeme geldi.

    Türkiye'de mevcut yasaya göre yüzde 3 barajını aşan partiler Hazine yardımından yararlanıyor. Taslağa göre, Seçim barajının yüzde 7 olması, Hazine yardımı için de yüzde 7 oy alınmasının şart koşulması planlanıyor. Yani Hazine yardımı baraja endeksleniyor. Taslak yasalaşırsa Meclis'e giremeyen partilere hazine yardımı verilmeyecek.

    Yapılan çalışmalarda, Hazine yardımıyla ilgili yapılan görüşmelerde terör iltisakı içerisinde bulunan ve bu iltisakın mahkemece kanıtlandığı partilere Hazine yardım yapılmaması da gündeme geldi. Söz konusu düzenlemenin Anayasa ile yapılabilecek bir adım olduğu, Siyasi Partiler Yasası ile bir değişikliğin yapılmasının anayasaya aykırı olacağı görüşünün dile getirildiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow