hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ditijal takograf zorunluluğu cezaları 6 ay ertelendi

    1 Ocak 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilen dijital takograf uygulaması ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada zorunlu takograf uygulamasının cezalarının 6 ay ertelendiği bilgisi paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, karayolu taşıma firmalarının Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) veri girme zorunluluğu ve sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi uygulaması kapsamındaki uyarma müeyyidesi 30 Haziran'a kadar ertelendi.

    Ancak bahse konu firmaların U-ETDS'ye uyum sağlamak ve faaliyette bulundukları taşıtlara ilişkin sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi için gerekli hazırlıkları ve altyapılarını henüz tamamlayamaması üzerine, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve söz konusu altyapının tamamlanabilmesi amacıyla yönetmelik çerçevesinde uyarma müeyyidesinin uygulanmasının 30 Haziran 2020'ye kadar ertelenmesi kararı alındı.

    TAKOGRAF NEDİR?

    Takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazı olarak biliniyor. 

    Aracın hızını, yol aldığı mesafeyi, sürüş zamanını ve günlük dinlenme süresi gibi detayları kayıt eden bu cihaz araçlar hakkında bilgi sahibi olunmasını kolaylaştırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow