hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Görevimi mart ayında bırakacağım | Video

    İş Bankası Genel Müdürü Bali, Genel Müdürlük görevini, mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptığı basın açıklamasında yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü görevini mart ayında bırakacağını duyurdu. Bali, "Kurallarla prensiplerle yönetilen bir yeriz. Keyfi kararlara bağlı bir yer değiliz. İş Bankası'nda icrai görevde çalışmanın bir sınırı vardır. 35 yıl kuralına hepimiz uyarız. 35 yıldan fazla görev yapamayız. İcrai görev yapamazsınız. Ben bu çerçevede 1 aralık 1986'da göreve başladım. Kurallarımız işliyoruz. Sürpriz, beklenmeyen işler değil bunlar. Böyle bir prensibimiz olmasaydı da ayrılmayı düşünüyordum. 10 yıl genel müdürlük yapmış durumdayım. 15 yıl üst düzey yöneticilik yeterlidir. Genç bir nesil, donanımlı bir nesil geliyor. Önlerini yollarını açın. Sadece kural itibarıyla değil, felsefesiyle de inandığım için bırakıyorum. Hayatta önemli olan şeylerden biri de final yapabilmektir. Hayatta bazıları para ile malla vedalaşmaz, bazıları da makamla vedalaşamaz. Çok daha ileri boyutlara bankayı taşıyacağız. Her bir arkadaşımızın pozisyonu ikame edecek en az 3 arkadaşımız var. Biz burada, ehliyete, likayata düzgün bir yarış ortamına sahibiz. Üst düzey bir yöneticinin bu ortamı sağlama sorumluluğunu yanı sıra gerektiği zaman köşeye çekilmesi gerekiyor" dedi.

    KAP'A AÇIKLAMA

    Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

    Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali, Bankamızın bu yıl Mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığını, Genel Kurul tarihine kadar görevini sürdüreceğini ve Genel Kurul irade gösterirse Yönetim Kurulu'nda göreve devam etmeyi düşündüğünü beyan etmiştir. Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran'ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow