hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal konut başvuruları nasıl yapılır, TOKİ başvuru şartları neler?

    100 bin sosyal konut projesi başvuruları TOKİ desteği ile kalıcı hale getirildi. Her yıl yapılacak olan sosyal konutlardan faydalanmak isteyen kişiler TOKİ başvuru şartları ile ilgili detayları araştırmayı sürdürüyor. İşte CNN TÜRK’ün mercek altına aldığı sosyal konut başvuruları ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal konut projesi başvuruları 15 Ocak 2020 tarihine kadar alınmaya devam edecek. TOKi’nin uygun fiyata konut imkanından yararlanmak isteyen kişiler son tarihe kadar başvurularını tamamlamak zorunda. Peki, sosyal konut projesi başvuru şartları neler? İşte dikkat edilmesi gereken hususlar…

    SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

    Projeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların sahip olması gereken şartlar şöyle;

    T.C. vatandaşı olması,

    Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

    Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

    Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
    Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

    Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

    Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

    BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

    Projeye başvuru yapmak isteyen kişiler Ziraat Bankası’nın herhangi bir şubesine giderek 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar içinse 1000 TL’lik başvuru ücretini yatırarak başvuru yapabilecekler. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi bu ücretin dışında tutulacak. Başvuru yaparken TC nüfus cüzdanı ve başvuru yapılmak istenen kategoriyi kanıtlayan belge de götürülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan e-devlet üzerinden de TOKİ başvurusu gerçekleştirilebilecek.

    E-DEVLET TOKİ BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Yani Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”

    Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

    Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” kuruma teslim etmek zorunda.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow