hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik sigortasına düzenleme

    Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren trafik sigortalarında yeni bir düzenlemeye gidildi. 17 Mayıs’ta yapılan değişikliğin ilk etabı 1 Haziran, ikinci etabı ise 1 Temmuz’dan itibaren başlıyor. Yeni düzenleme kapsamında trafik sigortasında primler yüzde 25 oranında artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trafik sigortasında, 17 Mayıs’ta, yeni bir düzenleme yapıldı ve uygulama 1 Haziran’dan itibaren başlıyor. Yeni düzenleme iki etaplı; birinci etabı, 1 Haziran’dan itibaren fiyatlar, ikincisi de 1 Temmuz’dan itibaren trafik sigortasının teminatları artıyor. Trafik sigortasında uygulanacak tavan primini illere, araç gruplarına, sürücünün hasar geçmişine Göre Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Ve Denetleme Kurumu belirleyip yayınlıyor. Sigorta şirketleri de belirlenen bu tavan fiyatın üzerine trafik sigortası satamıyor. Bu fiyatın altında primle satılabiliyor.

    Yeni düzenleme kapsamında da 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere trafik sigortasında primler yüzde 25 artıyor. Yeni fiyatlara göre, otomobiller için en yüksek primi 7.529 lira ile İstanbul’daki sürücüler öderken, en düşük primi ise yine otomobiller için 1.485 lira ile Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakkari, Hatay, Isparta'daki sürücüler ödeyecek.

     Trafik sigortasına düzenleme

    En yüksek prim, 1. kademe denilen hasarlı sürücülerin ödeyeceği prim; en düşük prim ise 7. kademe denilen hasarsız sürücünün ödeyeceği prim oldu. Örneğin, istanbul'da,1 Haziran’dan itibaren hasarlı sürücüler 7.529 lira, hasarsız sürücüler ise 1.656 lira ödeyecek. Ankara’da; ilk kez trafiğe çıkacak olanlar 2.926 lira, hasarlı sürücüler 7.316, hasarsız sürücüler ise 1.610 lira ödeyecek. 1 Temmuz tarihinden itibaren de trafik sigortasının teminatları yüzde 100 artıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow