hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ve Afrikalı iş insanları buluştu

    Türkiye’deki ihracatçı firmalara Afrika’daki potansiyel alıcılarla tanışma fırsatı sağlayan ‘Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu'nun yedincisi Ankara’da başladı. Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14-15 Eylül tarihleri arasında 41 Afrika ülkesinden binden fazla potansiyel alıcı ile Türk firmalarını bir araya getirecek olan 7’inci Dünya Sektörlerarası İş Birliği Forumu (WCI), ATO Congresium’da başladı. Foruma, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın yanı sıra Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Ankara Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve çok sayıda Afrikalı firma yetkilileri katıldı.

    Bosphorus Expo (Boğaziçi İhtisas Fuarcılık) tarafından ‘Afrika Gelecektir, Gelecek Afrika’dır’ sloganıyla düzenlenen forum; Afrika ülkelerindeki alıcıların, dış ticaret firmalarının ve tüccarların Türkiye'de özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) tanımaları ve doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Türk pazarını keşfetmelerini amaçlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow