hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021'de asgari ücret ne olacak? | Video

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı için belirlenecek olan ve 1 yıl boyunca geçerli olacak asgari ücreti netleştirmek için üçüncü toplantısını yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesinde artık sona yaklaşılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Üçüncü toplantı, ilk iki toplantı gibi koronavirüs tedbirleri kapsamında yine online olarak gerçekleştirilecek. Türkiye İstatistik Kurumu temsilcilerinin, asgari ücret görüşmelerinde dikkate alınan "Bir işçinin aylık gıda harcama tutarını" bu toplantıda sunması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık gıda harcama tutarını paylaşmsının ardından işçi ve işveren kesiminin de bu hesaplama üzerinden rakam telaffuz edeceği belirtiliyor.

    2020 asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 2 bin 501 lira 55 kuruş olarak hesaplanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow