hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    357 hektar alanda trüf bahçesi kuruldu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Trüf mantarı... Son yıllarda dünya mutfaklarında yerini alan fiyatı bin 500 euro'yu bulan bu mantar türünün üretimi ile ilgili Türkiye de harekete geçti. Hedef, 20 yıl içinde trüf ticareti pazarından 350 milyon dolarlık pay almak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lezzeti kadar fiyatı da çok konuşulan bir mantar türü "Trüf". Dünyanın çeşitli mutfaklarında baş sıralarda yerini alan bu mantarın türü, kalitesine göre fiyatı 100 ila bin 500 euro arasında değişiyor.

    Fransa ve İspanya gibi ülkelerin başı çektiği trüf mantarı üretiminde, 20 yıl içinde dünya çapında yıllık 6 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşması bekleniyor. Türkiye'de de üretilmeye başlanan trüf mantarına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı bir eylem planı hazırlamıştı. Orman Genel Müdürlüğünce dünya pazarlarının aranan mantar türü trüf için 350 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefi belirlendi. Bu doğrultuda Türkiye'de 357 hektar alanda trüf bahçesi kuruldu.

    Trüf mantarı üretimine ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin kısa vadede trüf ticareti pazarından yüzde 10 pay almasının beklendiğine işaret etti. 350 milyon dolarlık bir ticaret hacminin hedeflendiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de trüf mantarının doğal olarak yetişiyor olmasının önemine vurgu yapan Bakan, eylem planı çerçevesinde 4 bin kişiye pratik ve teorik eğitim verildiğini, çalışmalar sonucunda geçen yıl 2 ton trüf üretildiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow