hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge kime, ne sağlayacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uzun süredir beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi tamamlandı. Çalışmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gidilecek. Peki, bu ne anlama geliyor? Kime nasıl bir katkısı olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merakla beklenen düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Memurların emekliliklerindeki özlük haklarını düzenleyen ve mevcut memur emeklilerine de maaş artışı olarak yansıyan 3600 ek gösterge çalışması sadece 4 meslek grubunu değil tüm memurları kapsayacak.

    Ek gösterge arttıkça memur emekli maaş ve ikramiyelerinde de artış oluyor. Düzenlemenin ortaya çıktığı ilk dönemlerde 4 meslek grubu polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmeler için bu çalışmanın yapılacağı konuşuluyordu. Ancak cumhurbaşkanı tüm memurları kapsayacağını söyledi.

    3600 ek gösterge kime, ne sağlayacak

    Buna göre tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltme olacak. Yaklaşık 5,3 milyon memur ve memur emeklisi düzenlemeden yararlanacak. 1. dereceye gelmiş olma kaydıyla hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecek. Emekli memur maaşlarında ortalama 1200 ila 1400 lira arasında artış olacak. Düzenleme artış halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşına da yansıtılacak. 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak. Genel müdür yardımcısının ek göstergesi 3600'den 4400'e, şube müdürü ve ilçe müdürünün ek göstergesi ise 2200'den 3000'e çıkarılacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge kime, ne sağlayacak

    Emekli aylığı bin 234 ile bin 391 lira arasında artacak. Emekli ikramiyesinde ise yaklaşık 44 bin 500 ila 50 bin 150 lira arasında artış olacak. Cumhurbaşkanı ayrıca bu tutarların mevcut maaşlara göre hesaplandığını ifade etti. Yürürlüğe girince yani yılbaşında çok daha yüksek seviyelerde artış olarak yansıyacağına dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow