hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede memurların talebi ne?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gözler 3600 ek gösterge çalışmasının nasıl sonuçlanacağında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışmanın ay sonunda biteceğini söyledi. "Ek göstergede en kapsayıcı düzenleme olacak" dedi. Memur-Sen ise şimdi hükümetin teklifini masaya getirmesini bekliyor. Peki, Memur-Sen ne talep ediyor? Gülşen Coşkun son durumu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayata geçtiğinde emekli maaşları ile emekli ikramiyelerinde artış olacak. Bu nedenle merakla bekleniyor. Gözler 3600 ek gösterge için tarafların yeniden bir araya gelmesinde. Şimdi masada olan taraflardan Memur-Sen hükümetin teklifini bekliyor. Talepleri ise genel başkan Ali Yalçın şöyle sıraladı:

    "EK GÖSTERGE VE TAZMİNAT YANSITMA ORANI YÜKSELMELİ"

    "Ek gösterge yükselmesindeki temel neden ek gösterge ile birlikte emekli maaşı ve ikramiyeyi yükseltme talebi. Burada ek gösterge ile yükselebilecek olanların ki ek gösterge yükselmesi ise sağlanmalı. Ek göstergesi yükseldiği halde emekli maaşı ve ikramiyesi değişmeyenlerle ilgili de bu konuda tazminat yansıtma oranları yükseltilerek bu sağlanabilir. Herkesi memnun etme yolu hem ek göstergelerden hem de tazminat yansıtma oranlarından ayarlama yapılarak herkesin emekli maaşı ve ikramiyesi yükseltilebilir ve beklenti karşılanabilir."

    "SADECE 4 MESLEK GRUBU DEĞİL TÜM KAMUYU KAPSAMALI"

    Şimdilik düzenlemenin kapsamının 4 meslekte öğretmen, polis, hemşire, din görevlisini kapsaması bekleniyor. Ama Memur-Sen bunun da genişletilmesini istiyor. Ali Yalçın, "Meslek grubu üzerinden ifade edilmişti. Fakat tüm kamunun bu çerçeve içerisinde olması gerektiği konusunda bizim de Bakanlığın da bu konuda kurduğu cümlelerden bir çerçeve konusu aşağı yukarı netleşmiş gibi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE OLURSA NE OLUR?

    Peki, düzenleme hayata geçerse kime ne kadar yansıması olacak? Memur-Sen Genel Başkanı bunun netleşmesi için kararın çerçevesinin de çizilmesi gerektiğine işaret etti. Tahmini hesaplama üzerinden şöyle bir örnek verdi:

    "Yapılacak olan sunumda kime ne artış yapılacak Bakanlık hazırlığı sonrası cümle kurulabilir. fFkat bir eğitimci için 3 bin göstergeden 3600 ek göstergeye çıktığında 1300-1400 emekli maaşında artış. 36 bin TL civarında da emekli ikramiyesinde artış kendinin gösteriyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow